Przystawki
Śledź opalany na pieńku bukowym / burak / wiśnia / suszone żółtko 29
Tatar z polędwicy wołowej / słonecznik / majonez ziołowy / chips z selera / kurki w occie 62
Ceviche z dorsza / pomarańcza / majonez paprykowy / awokado 42
Selekcja kiszonek / olej smakowy / hummus buraczany / pieczywo 29
Deska serów/ 4 rodzaje sera / konfitura / grisini 65
Kurki z bobem / bób / kurki / ser emilgrana / chleb pszenno żytni 44
Zupy
Szczawiowa / jajko w koszulce / ziemniak/ chips z szynki 32
Tom yum / krewetki / sajgonka z warzywami 34
Sałatki
Kozia rura / Radicchio / karmelizowana marchew / orzechy włoskie / winegret malinowy 49
Cezar / sałata rzymska / pierś z kurczaka / sos cezar / grzanka / emilgrana 45
Dania główne
Bavetta konfitowana / sos porto / puree ziemniaczane / młody burak / olej ziołowy 64
Pstrąg z zielenicy / puree z buraka i śliwki / pieczone marchewki / sos z pieczonego czosnku 67
Pierś z kaczki / demi glace z czeremchą / boćwina / młody burak karmelizowany / puree z kalafiora 75
Piotrosz / arancini / veloute pietruszkowe / chips z batata / kalarepa / piklowane jabłko zielone 89
Skoki z królika / gratin z ziemniaka / demi glace / pistacje / brokuł z chorizo 72
Burger wołowy / kiszona czerwona kapusta / sos majonezowy / ser mimolette / cebula / bekon 59
Polędwiczka wieprzowa / risotto ze słonecznika / szparagi / majonez ziołowy 69
Kopytka dyniowe / botwina / żółtko / kozia rura / 47
Desery
Fondant czekoladowy / sos angielski / truskawki 27
Beza / chantilly krem / truskawki 32
*tabela alergenów dostępna jest u obsługi restauracji
** przy grupach powyżej 6 osób doliczany jest 10% serwis kelnerski
MENU A LA CARTE RESTAURACJA BUKSZPRYT