Ahoj Miłośnicy Skippera
Wczorajszy wieczór SERY i WINO przeszedł już do historii – ale wiemy jedno – to wydarzenie będzie stałym punktem na mapie eventów w naszym hotelu.
Było fantastycznie a opowieściom o wspaniałych serach towarzyszyły idealnie dopasowane wina z winniczki Skippera i cydry oraz nasze polskie wina z Winnicy Wieliczka.
Gieno Mientkiewicz – nasz mentor i wybitny “seroznawca” jak zawsze zaczarował naszych Gości swoimi opowieściami, a duet Tomasz Kalenik, Łukasz Kopka – sommelierzy z Winersów do każdego sera dopasowali idealne wino. Szczególnie przypadło nam do gustu Verdejo – hiszpańskie półsłodkie – które w kompozycji z bursztynem wywołało prawdziwy kulinarny zachwyt.
Swoistą wisienką na torcie był deser w postaci świeżo ubitego kogla- mogla z błękitnym lazurem i maliną – a chips z siemienia lnianego nadał temu deserowi dodatkowej lekkości i podkreślił niebanalność połączenia.
Gospodarstwo “Kaszubska Koza” wraz ze swoim liderem Panem Tomaszem zaprezentowało swoje wyśmienite wyroby z serów kozich, które możecie na co dzień skosztować w naszej karcie – obecnie w koziej rurze – sałatce oraz raviolli z chorizo i kozim serem.
Szanownym Gościom, którzy tak licznie przybyli na nasze wydarzenie ogromnie dziękujemy i do zobaczenia niebawem.
Zapraszamy na fotorelację z wydarzenia.