Kucharz z zamiłowania, człowiek który nie lubi za długo siedzieć w miejscu. Uwielbia gotować i zarządzać kuchnią, ceni sobie profesjonalizm, smak i kreatywność. Członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna, gdzie wraz z kolegami i koleżankami z branży działa na terenie całego kraju ucząc i szkoląc młodych adeptów sztuki kulinarnej
Jako pedagog związany jest z Zespołem szkół w Rumi, szkoli w swojej kuchni uczniów praktycznej nauki zawodu oraz uczestniczy w jury podczas konkursów kulinarnych. Absolwent szkoły gastronomicznej w Rumi.
Rok 2017 to przełom w mojej karierze przez 8 miesięcy pełniłem funkcję zastępcy szefa kuchni po to, aby do dziś być szczęśliwym i pełnym pasji szefem kuchni w hotelu Skipper****. Wraz z moim zespołem stawiamy na produkty lokalne, często robimy nalewki, wędzimy mięsiwa i ryby czy kisimy nie tylko ogórki – mówi Krystian Sosnowski.